Direct naar artikelinhoud
Culinair

Peter Goossens op visite bij Frans president Macron: ‘Dat betekent toch iets’

Peter Goossens, chef van Hof van Cleve.Beeld Kevin Faingnaert

Afgelopen week nodigde de Franse president Macron alle Franse driesterrenchefs uit op het Elysée, en daar mocht Goossens als enige Belgische driesterrenchef bij zijn. Een bijzonder eerbetoon, vertelt hij dit weekend in De Morgen Magazine.

 “Een tijdje geleden viel per post een uitnodiging in de bus vanwege het Elysée. Dat betekent toch iets. Daar vinden ze dat heel evident, om de culinaire top van overheidswege in de kijker te zetten.” 

Goossens vindt het jammer dat België zijn chefs niet op een gelijkaardige manier eert. “De Franse gastronomie is erkend als immaterieel cultureel erfgoed door Unesco. Zij zien het culinaire als deel van hun patrimonium, het zit in hun cultuur en daar wordt niet aan geraakt. (…) Wij Belgen hebben zoveel talent in huis, laten we dat ook wat meer in de kijker zetten.”

Goossens haalde met zijn Hof van Cleve in 1998 al twee Michelinsterren, in 2005 kwam daar een derde bij. Hij staat sinds dit jaar terug in de lijst van World’s 50 Best Restaurants, als hoogste Belg op de 43ste plaats, en heeft een score van 19,5 op 20 in de gastronomische gids Gault Millau. Lees hier het volledige interview.