Rudi Vervoort.
Volledig scherm
Rudi Vervoort. © Photo News

Dwangsom rond snel internet al opgelopen tot 375.000 euro: Vervoort belooft snelle oplossing

België moet sinds begin juli een dwangsom betalen van 5.000 euro per dag omdat een Europese richtlijn over snel internet nog niet werd omgezet door een dispuut over bevoegdheden. Het bedrag is intussen opgelopen tot 375.000 euro, berekende de VRT-nieuwsredactie. Brussels minister-president Rudi Vervoort belooft in een reactie dat er binnenkort een oplossing wordt voorgelegd in het Brussels parlement.

22 reacties

  • Miriam De Pauw

    5 jaar geleden
    Of het nu Brussel of de Federale regering is die betaalt maakt niet uit. Uiteindelijk is het de belastingbetaler die betaalt door een bende onbekwame idioten in een landje met veel te veel regeringen en postjes, en waar men niet meer in staat is over één paragraaf te beslissen. Voor dergelijk wanbeleid worden ze dan ook nog eens goed betaald.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Toch eigenaardig: een dwangsom kunnen opleggen voor een europese RICHTLIJN? Die zijn níet verplicht te volgen in een soeverein land voor binnenlandse aangelegenheden maar eu kan dan wel dwangsommen opleggen?Wie legt die contradictie eens uit?
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Terwijl het nu al dweilen is met de kraan open zet deze 'minister' er nog een kraantje bij open. Is het gat in de begroting nog niet groot genoeg misschien? Deze onbenul zou verplicht moeten worden om de boete uit eigen zak te betalen. Binnenkort zal hij eens een beslissing nemen en deze voorleggen. Nee NU moet er een beslissing genomen worden om dit op te lossen, deze man zijn onkunde kost ons bakken geld.
  • Prisoner 24601

    5 jaar geleden
    Zich niet houden aan opgelegd deadlines, getuigt van bijzonder weinig respect voor de burgers en staat in het algemeen. Deze ministers zouden allemaal op non-actief gezet moeten worden !!(of de boete uit eigen zak laten betalen !)
  • Patrick Verbelen

    5 jaar geleden
    en zo lopen er meer zaken waarvoor we moeten afdokken, zoals hier al aangehaald, wat zou het, het is toch hun geld niet