© sdl

Is er nog een toekomst voor Pokémon Go?

Hoe is het gesteld met Pokémon Go? De waanzinnige populariteit van afgelopen zomer zien we wellicht niet meer terug, maar Pokémon Go blijft tot op de dag van vandaag miljoenen mensen bekoren.

Jan Stassijns

Sinds de release van het spel in juli is al meer dan vijfhonderd (!) miljoen keer gedownload. Geen enkel mobiel spel komt nog maar in de buurt van dat succes. Het spel heeft dan ook al zo’n 600 miljoen euro in het laatje gebracht voor Niantic, het bedrijf achter Pokémon Go.

Maar ‘the higher they climb, the harder they fall’ en dat is zeker het geval bij Pokémon Go. De zomervakantie was hét perfecte moment om het spel te lanceren. Vakantie betekent veel vrije tijd en om Pokémon Go te spelen is de enige vereiste: veel vrije tijd. De grote nostalgie die met het spel gepaard gaat, was natuurlijk dé reden waarom Pokémon Go zo’n succesverhaal werd. Dat blijkt ook het profiel van de spelers, want het overgrote deel zijn mannen tussen de 21 en 27 jaar. De generatie die opgegroeid is met Pokémon.

Wie vandaag in het Rivierenhof in Deurne passeert, of langs het stadspark in Antwerpen, ziet dat het publiek veel diverser is dan dat. Ouders die met hun kinderen er een familie-uitstap van maken om samen Pokémon te vangen. Ook gepensioneerden zijn overtuigde Pokémonjagers. Ja, veel vrije tijd natuurlijk.

Vrije val

Maar na de zomervakantie raakte het spel in vrije val. Vandaag probeert Niantic dat publiek terug naar het spel te brengen. Met het Halloween-evenement bijvoorbeeld, dat spelers extra bonussen gaf voor de periode rond Halloween. Dat zorgde voor een (tijdelijke) boost in het aantal spelers wereldwijd.

Tijdens de kerstperiode wordt ook iets gelijkaardig verwacht. Vakantie betekent veel tijd om aan Pokémon Go te besteden, denkt Niantic. En dat denken ze goed. Tegelijkertijd circuleren er onnoemelijk veel geruchten over de grootste update tot nu toe: De lancering van de tweede generatie Pokémon, honderd nieuwe virtuele beestjes om te vangen. De mogelijkheid om onderling te ruilen en misschien zelfs een evenement om de legendarische Pokémon, uit de eerste generatie, te pakken te krijgen. Die zijn er voorlopig ook nog niet. Aanwijzingen voor die update zijn teruggevonden in de broncode van het spel, de basisbestanden zeg maar.

Toekomst?

In ieder geval, dat die update er komt, staat vast. Wanneer die er komt, blijft voorlopig een vraagteken. Voor Niantic is het wel het moment van de waarheid. Die update zal duidelijk maken of Pokémon Go nog een ‘mooie’ toekomst heeft. De ongelofelijke hype van de afgelopen jaren heeft Nintendo alleszins geen windeieren gelegd. De nieuwe game ‘Pokémon Sun & Moon’ dat vorige maand uitkwam, verkoopt als zoete broodjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer