Pia en mama Ellen De Meyer.
Volledig scherm
Pia en mama Ellen De Meyer. © Photo News

UZ Antwerpen: “Niet zeker of broodnodige behandeling voor baby Pia wel kan doorgaan”

Baby Pia uit Wilrijk beroerde de afgelopen week heel het land. In een mum van tijd haalden haar ouders 1,9 miljoen euro op om een behandeling met het levensreddende middel Zolgensma te kunnen betalen. Maar het is helemaal nog niet zeker of die behandeling wel kan doorgaan. “Als baby Pia antistoffen tegen het medicijn heeft, kan ze het niet krijgen”, zei professor Guy Hans van UZ Antwerpen vandaag in ‘De zevende dag’.

144 reacties

  • Jos Vercammen

    5 jaar geleden
    Mochten alleen de mensen, die de medische en sociale situatie van dit meisje en de terugbetalingsmechanisen voor medicatie kennen, hier een commentaar schrijven, dan zouden er veel minder staan. Mensen aub oordeel niet over dingen waarvan je niets afweet, want dat doet meer kwaad dan goed. Proficiat aan allen die deze actie op welke manier gesteund hebben.Komt Pia niet in aanmerking voor het medicijn dan wordt het geld gebruikt om andere hulpbehoevenden te helpen. Dat is steeds duidelijk gezegd.
  • Benny Verhamme

    5 jaar geleden
    Je moest eens weten in wat voor bochten ziekenhuizen zich wringen om geld binnen te halen. Zelf merken we daar weinig van omdat we veel terug betaald krijgen. Zo weet ik dat men op Cardiologie voor een bepaalde test ook ALTIJD een andere test doet want anders krijgt Cardiologie dit niet terug betaald en MOETEN ze dit uit eigen zak betalen. Zo belachelijk is het ondertussen. En zo zijn er nog veel van die testen. Daarom dat we soms nutteloze testen moeten ondergaan.
  • Benny Verhamme

    5 jaar geleden
    Sommige mensen vragen zich terecht af waarom de test niet eerst gedaan is. Dat komt omdat de ouders eerst het geld moeten kunnen op tafel leggen voor dat ze ook nog maar de test doen. Deze test zit mee in de procedure voor het toedienen van het medicijn. Als ze deze test doen zal nadien al een deel van het geld nodig zijn. Als blijkt dat ze het niet kunnen toedienen zullen ze uiteraard de rest niet moeten betalen. Jammer genoeg is ziekenzorg nog altijd pure commerce.
  • Jean-pierre Venken

    5 jaar geleden
    Als het onderzoek uitwijst dat Pia niet in aanmerking komt, gaan de centjes naar een ander kindje. Hopelijk kan Pia geholpen worden.
  • lucien Noreilde

    5 jaar geleden
    wie zal het zeggen waarom zwijgt men zolang ook na haar terug gang naar migratie verliep het alles behalve vlotjes zeker haar sterkste punt niet .