Leververvetting ontstaat onder meer door te veel eten en te weinig lichaamsbeweging.
Volledig scherm
PREMIUM
Leververvetting ontstaat onder meer door te veel eten en te weinig lichaamsbeweging. © Gale Beery/Getty Images

Hoe darmbacteriën alcohol kunnen produceren zonder dat u daar een druppel voor hoeft te drinken

Dat micro-organismen alcohol produceren, is relevant voor wijnboeren en bierbrouwerijen maar nu blijkt dat de mens zelf ook een kleine alcoholfabriek in de darmen kan hebben. Chinese wetenschappers hebben ontdekt dat darmbacteriën zoveel alcohol kunnen produceren dat geheelonthouders er leverschade door oplopen.

3 reacties

  • Luc Brouckaert

    5 jaar geleden
    Nu dit geweten is zal het niet lang meer duren alvorens de overheid daar accijnzen zal op heffen.
  • andre Dewilde

    5 jaar geleden
    Weer een reden om te gebruiken bij de politierechter. " Sorry, heb niet gedronken, maar die morgen 2 rijpe bananen gegeten". Wat een grap.
  • censor

    5 jaar geleden
    Dat is al lang geweten bij dieren, ze eten overrijpe bananen (olifant) en die bananrn beginnen te gisten en de olifanten zijn "ivre mort' (stomdronken.....)