© svds

Politie trekt rijbewijzen in van twee straatracers tijdens autoloze zondag

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft twee straatracers gevat die op de binnenring in Mechelen tijdens de autoloze zondag voor gevaarlijke toestanden zorgden.

Leo De Nijn

De politiemannen kregen op de Koningin Astridlaan een autobestuurder in het oog die zeer gehaast was. Ter hoogte van het kruispunt met de Brusselsepoortstraat diende het voertuig voor het rode verkeerslicht te stoppen.

“Naast dit voertuig kwam ook een motorrijder postvatten. Beide bestuurders maakten oogcontact en lieten hun voertuigen een hoog toerental maken. Toen het licht op groen kwam te staan, gaven ze beiden met gierende banden plankgas. De motorrijder zijn voorwiel kwam zelfs van de grond. Een gevaarlijke situatie omwille van de vele fietsers en voetgangers die in de buurt kwamen genieten van de autoloze zondag in de binnenstad”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De twee bestuurders konden in extremis nog stoppen voor het rode verkeerslicht op het volgende kruispunt van de Van Benedenlaan met de Willem Rosierstraat en Schuttersvest. Daar konden de agenten beide voertuigen aan de kant zetten. Ze werden geverbaliseerd voor straatracen.

Het parket beslist het rijbewijs van de 35-jarige autobestuurder en de 25-jarige motorrijder onmiddellijk in te trekken voor 15 dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER