.
Volledig scherm
. © RV

Bouwsector wil woonbonus vervangen door klimaatbonus

Woon.“Hervorm de woonbonus naar een klimaatbonus om de betaalbaarheid van de woningen groter te maken en om de klimaatdoelstellingen te behalen.” Dat voorstel wordt gezamenlijk gelanceerd door de Vlaamse Confederatie Bouw, de Bouwunie en het Netwerk Architecten Vlaanderen.

23 reacties

  • Sebastian Peeters

    5 jaar geleden
    Iedereen gebruikt tegenwoordig het de klimaatgekte om zijn eigen rekeningen te spekken.
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Wat is een klimaatbonus?
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Wel ja, nog maar eens een belasting erbij zodat gewone mensen hun huis niet meer kunnen betalen. Schande!
  • Wannes Vandevelde

    5 jaar geleden
    Als die bonus dan weer alleen gaat naar mensen die de werken láten doen, wordt een doe-het-zelver met beperkt budget weeral uitgesloten en wordt een eigen huis dat voldoet aan de binnenkort verplichte normen onhaalbaar voor velen. Firma's die een onbruikbare regenreservoir in de grond steken krijgen premies, mensen die nuttige maatregels zelf nemen hebben bijna nergens recht op. Heel oneerlijk is dat. De enige reden van die strategie is de economie laten draaien, niet het klimaat redden.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Hopla, weer nieuwe taksen om geld uit te delen aan zij die het zich kunnen veroorloven om te bouwen of verbouwen. Pensioenen van 1500 euro, voorlopig voor 40 jaar werken, maar eens dat er is gaan ze dat ook eisen voor wie amper heeft gewerkt. Miljarden aan groene nachtmerries en nog een miljarden aan sociale doelen. En waar komt dat geld vandaan? Niemand die dat wil vertellen