Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Brussels Airlines annuleert eerste Thomas Cook-vluchten, noodnummer geopend voor gestrande Belgen

Het dreigende faillissement van Thomas Cook België zou ook een grote opdoffer zijn voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vervoert klanten van de touroperator naar heel wat bestemmingen en zou honderdduizenden klanten per jaar kunnen verliezen. Vanochtend zijn al twee vluchten geannuleerd wegens achterstallige betalingen van Thomas Cook Belgium. Intussen heeft Buitenlandse Zaken een noodnummer geopend om Belgen bij te staan die in het buitenland problemen ondervinden door de situatie bij Thomas Cook.

29 reacties

  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Die vlieger gaat niet op : allemaal naar 5-sterren exotische bestemmingen en als de pyramide in elkaar klapt dan zou de belastingbetaler er moeten voor opdraaien. Wie geld heeft voor verre bestemmingen met de vlieger moet maar zien op eigen houtje (containerschip?) en kosten terug te geraken. En als dat niet lukt blijf dan thuis en rijd rond met uw elektrische fiets naar mooie Vlaamse bestemmingen en 't is heel goed tegen de 'klimaatopwarming' en voor ons Vlaams toerisme..
  • Johnny Vandewalle

    5 jaar geleden
    Had de regering niet kunnen het leger vliegtuig sturen voor de mensen die niet terug konden ??? Dan had dat vliegtuig eens zijn nut bewezen .
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    GFG, even Brussels Airlines contacteren ? "Bescherming van uw gemoedsrust. In het geval van een faillissement van uw reisorganisator, doorverkoper of reisbureau zijn er 3 mogelijkheden: -U krijgt uw voorschot terug. Zo kunt u een andere reis boeken. -U kunt toch op reis gaan, zonder dat u enige hinder ondervindt. -U kunt uw reis in de beste omstandigheden voortzetten. In elk geval komt GFG tussen en neemt de verantwoordelijkheid over. GFG zorgt dus telkens voor een passende oplossing"
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    En waar zit onze regering? met de postjes bezig
  • Piet Van Buggenhout

    5 jaar geleden
    En hoop niet op een extra inspanning naar de gewone reiziger toe vanwege SN Brussels. Mijn ervaringen na annulaties en bagageproblemen bij SN zijn zo barslecht dat ik ze er zelfs van verdenk dat ze nu duchtig aan het lachen zijn met de klanten van Thomas Cook.