John Crombez (sp.a).
Volledig scherm
John Crombez (sp.a). © Photo News

N-VA en sp.a willen samen verjaring seksueel misbruik minderjarigen afschaffen

Kamerleden Valerie Van Peel (N-VA) en John Crombez (sp.a) slaan de handen in mekaar om de verjaringstermijn van seksueel misbruik op minderjarigen af te schaffen. Ze hebben daarvoor een wetsvoorstel klaar, dat ze als prioriteit zullen indienen in de Kamercommissie Justitie. Kindermisbruik is bij uitstek een misdrijf dat pas later - soms vele jaren - naar boven komt, waardoor de dader vrijuit gaat, motiveren ze hun voorstel.

13 reacties

  • Cathy Van Rompuy

    5 jaar geleden
    Eindelijk wordt er werk van gemaakt om daders van kindermisbruik te bestraffen en de verjaring van deze misdaad af te schaffen. Proficiat, de meeste slachtoffers komen er mee naar buiten op latere leeftijd, zo werd de kans op bestraffing nihil. En degene die dapper genoeg om zijn of haar sexueel misbruik te uiten, bleef gefrustreerd en hopeloos achter in de strijd naar gerechtigheid. Ik denk dan aan d schrijnende zaak is dit van het slachtoffer van Vangheluwe, die uiteindelijk zelfmoord pleegde
  • Kristine Delacourt

    5 jaar geleden
    Bravo! Zeldzaam vertoon van gezond verstand.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Eigenlijk zouden misdrijven nooit moeten verjaren. Maar hebben ze ook oplossingen voor het probleem van de bewijslast na jaren. En voor het voorkomen van onschuldige veroordelingen die louter gebaseerd zijn op eventueel valse verklaringen.
  • Manten Kalle

    5 jaar geleden
    Graag voor alle misdrijven aub, van snelheidsboetes en moeskopperij tot moord en doodslag. En afschaffing wet Lejeune.
  • Jan Delafontaine

    5 jaar geleden
    Oeioei Spa? Die gaan weer kiezers verliezen met dit idee.