Het IPCC waarschuwt onder meer voor een sneller stijgende zeespiegel, smeltende ijskappen, afstervende gletsjers, extremere weersomstandigheden en een verstoring van de leefgebieden van dieren en planten in de oceaan.
Volledig scherm
Het IPCC waarschuwt onder meer voor een sneller stijgende zeespiegel, smeltende ijskappen, afstervende gletsjers, extremere weersomstandigheden en een verstoring van de leefgebieden van dieren en planten in de oceaan. © Shutterstock

Stijging van zeeniveau verloopt steeds sneller: mogelijk tot 60 à 110 cm tegen 2100

MilieuAls er geen inspanningen worden geleverd om de uitstoot van broeikasgassen verder terug te dringen, dan dreigt het zeeniveau tegen het jaar 2100 met 60 tot 110 centimeter te stijgen. Dat blijkt uit een rapport van het IPCC, het VN-panel van klimaatexperts, over de oceanen en de cryosfeer (de met ijs en sneeuw bedekte plaatsen).

296 reacties

  • jan wuyts

    4 jaar geleden
    in principe zou het veel erger met ons klimaat zijn als het zeeniveau zou dalen.
  • Mark pauwels

    4 jaar geleden
    de klimaathysterie is één grote leugen - een co2 neutrale wereld zal niets veranderen aan de klimaatverandering - klimaat is een verdienmodel - de elite en politiek zijn niet bezorgd hierover - opwarming in welke mate ook is een gevolg van vele factoren - dit stoppen we niet - overbevolking echter ...
  • Rik Kleinmond

    4 jaar geleden
    Wy moeten vanaf nu waterstof fabrieken bouwen en zeewater pompen door middel van windenergie waterstof van zeewater maken, alle olie afzweren.
  • Liano de Paepe

    4 jaar geleden
    Als we er niets aan doen dan gaan vele mensen er onder leiden. Er gaan dan veel meer dichtbevolkte steden komen. En minder voedsel als er veel vruchtbaar land verloren zou gaan.
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Dan moeten wij in Limburg nog altijd naar de kust gaan? Vroeger kwam de zee toch ook tot in Limburg