photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Recordaantal vastgoedtransacties aan de kust in eerste helft van 2019

Het aantal vastgoedtransacties aan de kust steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 7,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde prijs van een appartement bedroeg 276.605 euro (+ 6,2 procent), de gemiddelde verkoopprijs van een appartement aan de dijk klokte af op 345.654 euro, of een stijging van 6,6 procent in vergelijking met 2018. Dat blijkt uit de kustbarometer die de Federatie van het Notariaat vandaag publiceert. 

7 reacties

  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    ik zou precies niet meer investeren in vastgoed aan de kust. Als straks de zeespiegel stijgt, als is het maar een beetje, en het noodweer alsmaar toeneemt, staat ge tot aan uw enkels in het water in uw dure inkomhal. Ik zal af en toe wel eens op vakantie komen en ondertussen sparen voor veel goedkoper vastgoed in de droge Ardennnen.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Zuiver zwart inkomsten, belasten dus.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Normaal dat vastgoed het beste is en in prijs stijgt dankzij de belastingen!
  • Erny Blauwblomme

    5 jaar geleden
    Wat wil je. Als een mens een klein beetje gespaard heeft en misschien ook nog wat geërfd en nog een kleine lening doet is de keuze snel gemaakt. Laat je je geld op de bank staan is de roverheid er op termijn er toch mee weg. Ik gun het iedereen die dat doet van harte. Er zijn ook mensen die een klein appartement kopen voor later en dan definitief verhuizen. Niets mis mee.
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Ongelooflijk dat je weet dat alles binnen een paar decennia in het water verdwijnt volgens de wetenschappers.Maar anderzijds staan er wel duizenden appartementen te koop aan de kust zo dus is er niet veel trek meer in.