Huidig minister-president Liesbeth Homans (N-VA) vanmiddag in het Vlaams parlement met Open Vld’er Bart Tommelein.
Volledig scherm
Huidig minister-president Liesbeth Homans (N-VA) vanmiddag in het Vlaams parlement met Open Vld’er Bart Tommelein. © Photo News

Tommelein (Open Vld): "Negen ministers met twee voor ons is juiste verdeling”

"Ik denk niet dat het aantal ministers in de Vlaamse regering een groot probleem is. Wettelijk gezien mogen er elf ministers zijn, maar ga er van uit dat het er negen zullen zijn." Dat zegt Open Vld-kopstuk Bart Tommelein in de marge van de commissiezitting in het Vlaams Parlement. Ook bij andere partijen valt te horen dat de 5-2-2-verdeling tamelijk vast ligt.

61 reacties

  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    CD&V en OVLD zouden geen enkele minister mogen hebben. Zij zijn de grote verliezers van de verkiezingen. Maar schaamte kennen die niet want verder graaien is veel belangrijker!!!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    De ministerposten zijn verdeeld, nu nog overleggen wie welke zitplaats krijgt en de grootste problemen zijn weeral opgelost.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    9 ministers is genoeg voor heel Belgie. Geen 5 x 9 ministers. En de Openvld zou geen enkele minister mogen hebben na hun nederlaag.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Tom Faes als het NVA om postjes te doen was zou er al een federale regering zijn.Elio premier en Vlaamse miljarden meer is daar niet voor nodig.Zo was dat voor NVA er was.CD&V leverde de premier en zorgde dat de wensen(miljarden) van de PS ingewilligd werden met de nodige grendels in de grondwet.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Geef het onderwijs aan de N-VA. We hebben al gelezen in de startnota wat het dan wordt. Dan kan je dat ministerie hernoemen in het Ministerie van propaganda.