Bij het gansrijden moeten ruiters de kop van een gans proberen te bemachtigen.
Volledig scherm
Bij het gansrijden moeten ruiters de kop van een gans proberen te bemachtigen. © Alfons Schryvers

Dierenrechtenorganisaties richten hun pijlen op gansrijden: “Middeleeuws en barbaars”

Enkele dierenrechtenorganisaties, onder meer Animal Rights, Gaia, All For Animals en Bite Back, vragen in een brief aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om diervriendelijke alternatieven bij enkele folkloristische tradities in ons land, onder meer het gansrijden in de Antwerpse polderdorpen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen.

129 reacties

  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Wat een neurotisch zogezegd correct geblaat toch. Breek dan het Gravensteen ook meteen maar af want daar zijn folterkamers. En wie beweert dat de middeleeuwen voorbij zijn : we zitten er middenin, kijk rondom u en ge zult zien dat ik gelijk heb.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Tradities moeten blijven. Dan ook honden verbieden die worden rond gereden in een voituurke. Die hebben toch pootjes?
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Wel kan men dan vragen aan al die dit goedvinden om hun overleden familieleden af te leveren bij autofabrikanten om te gebruiken om crash testen uit te voeren? Het gaat toch maar over dooie mensen???? Dan moet men geen dummy´s meer gebruiken, veel goedkoper.
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Is een dode gans ophangen dierenmishandeling?
  • censor

    5 jaar geleden
    Kijk dat zijn nu dingen die de "nieuwkomers 'hier niet moeten weten..cultureel erfgoed, katten van de toren smijten in Kortrijk..levende visjes opdrinken....is dit de cultuur van de Vlaming ? Voor mijn part schrap dat maar uit dat fameus "canon"....nieuwelingen hoeven niet te weten dat de Vlaming een Barbaar was of nog is.