Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Meer dan veertig procent van de Europese bomen met uitsterven bedreigd

Net iets meer dan 40 procent van de boomsoorten in Europa zijn met uitsterven bedreigd. Dat blijkt uit het eerste rapport met een ‘rode lijst’ van boomsoorten in Europa van het International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN).

2 reacties

  • Marc Wellink

    5 jaar geleden
    Vreemd dat ik nergens de bron van dit artikel kan terugvinden. Overigens verbaast dit bericht me niet, gezien de ecocide die gaande is, waarbij enorme hoeveelheden bomen gekapt worden om opgestookt te worden in gesubsidieerde energiecentrales. Dat genereert heel veel Co2, terwijl de gekapte bomen juist veel hadden kunnen omzetten in zuurstof. Verder wordt er heel veel gekapt om het nieuwe en omstreden 5G netwerk mogelijk te maken. Bomen houden de straling tegen en sterven er door af.
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Dat is niet verwonderlijk gezien Bos en Natuur aan nooit gezien tempo de volwassen beuken en eiken wegkappen.Met hen verdwijnen ook ganse paddenstoelenpopulaties zoals eekhoorntjesbrood,reuzenzwam eikhaas,russulas,pruikzwam,enz...enz... alsook grote delen fauna.Ondertussen is het niet zeker dat jonge beuken en andere soorten nog ooit gaan kunnen groeien.De collaps zal plotseling en ongenadig zijn.