Twintig jaar cel voor fatale schietpartij in drugsmilieu

© RR.

© RR.

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Boualam Chih (25) veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op Hicham Yachou (30) en de moordpoging op zijn neef Mourad (31). Broer Mohammed Chih (21) werd vrijgesproken, zoals het openbaar ministerie ook gevorderd had.

adm

De feiten speelden zich af in het drugsmilieu. Boualam had bij Mourad een kilo cocaïne op krediet gekocht. De beklaagde had de opbrengst vergokt en kon Mourad niet volledig betalen. Die schakelde zijn neef Yachou in als brute kracht. Boualam werd onder druk gezet om met geld over de brug te komen en schafte zich een vuurwapen aan.

Op 30 oktober 2014 kwam het tot een confrontatie. De beklaagden stonden toen met hun wagen voor het licht te wachten aan het kruispunt van de Pothoekstraat met de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen. Hicham en Mourad stonden enkele wagens achter hen. Toen Hicham de auto van de broers opmerkte, vloog hij eropaf.

Op camerabeelden van dat kruispunt was te zien hoe Hicham op de auto sloeg en de deuren probeerde te openen. Hij zette zich op de achterbank en volgens de broers viel hij hen met een hard voorwerp aan. Boualam greep naar zijn wapen en schoot naar eigen zeggen twee keer zonder te kijken over zijn schouder.

Hicham werd geraakt in de rechterflank. Mourad, die intussen ook aan de auto stond, bleef ongedeerd. Hicham kon het nabijgelegen Stuivenbergziekenhuis nog bereiken, maar overleed daar enkele uren later.

Boualam ontkende dat hij de neven wilde doden en handelde volgens zijn advocaten uit wettige zelfverdediging, maar de rechtbank vond dat niet bewezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen