Geen rioleringspremies meer

De premies voor riolering die uitgereikt werden door het gemeentebestuur verdwijnen op 1 januari 2020. Het gaat om enkele premies die nog dateerden van uit de periode voor de fusie.

RDr

In Opglabbeek kon men een premie aanvragen voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. In Meeuwen-Gruitrode werden premies uitgereikt voor de terugbetaling van de kosten van de eerste aansluiting op het rioleringsnet en voor de afvoer van afvalwater voor woningen die niet aangesloten zijn op het rioleringsnet.

Na de fusie bleven de premies geldig op het grondgebied van Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode. "De &afschaffing komt omdat het in de drie gevallen gaat om wettelijke verplichtingen waaraan onze burgers moeten voldoen”, zei Marco Goossens, schepen van afvalverwerking. “Met onze gemeentelijke premies willen we een gewenst gedrag stimuleren, en niet een wettelijke verplichting subsidiëren. Bewoners die nog recht hebben op een premie voor de afvoer van afvalwater in 2019, worden hier nog persoonlijk over geïnformeerd in 2020.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer