Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Minder rood vlees eten? Wetenschappers geloven nu dat dat advies al die tijd fout was

Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot verhoogde kans op kanker, hart- en vaatziekten. Die claim wordt nu betwist door een onderzoek dat deze week werd gepubliceerd. 

219 reacties

  • Georges Dils

    5 jaar geleden
    Lekkere biefstuk van eigen teelt niets kan daar tegen op .
  • Pieter Verhulst

    5 jaar geleden
    Ach regels en raad, volg ze en je hebt geen leven. Je mag niet roken, niet meer drinken op café, het wordt ook plat belast. Dus blijft iedereen in de zetel thuis. Gevolg 15pct obees. Dan moet je sporten. Als je 12u werkt, kinderen hebt, woning te onderhouden, misschien ouders die zorg nodig hebben. Gewoon naar eigen goeddunken handelen zal je veel gelukkiger van worden.
  • Cyriel VanHulle

    5 jaar geleden
    Wordt het niet eens tijd om niet alleen aan die studie, maar aan de wetenschappers??? in zijn geheel na te denken. De laatste milieustudie over de opwarming van de zee blijkt ook een knaller. Voor mij, sorry, zijn het niet veel meer dan waarzeggers, die proberen hun gelijk te halen.
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    @andrea: wat doen die 4 scherpe hoektanden dan in ons gebit? Waarom maakt onze spijsvertering van nature unieke enzymen (peptiden) aan die het collageen uit vlees en dierlijk vet verteren? Waarom staan onze ogen zoals alle roofdieren vooraan in ons gezicht en niet aan de zijkant zoals prooidieren?
  • Rudy Walterus

    5 jaar geleden
    ze zitten er toch zo dikwijls naast .Gewoon doen waar je je goed bij voelt . En niet vergeten te leven , we leven maar ene keer.