Amerikaans president Donald Trump met zijn Australische ambtsgenoot Scott Morrison.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump met zijn Australische ambtsgenoot Scott Morrison. © Photo News

Trump vroeg hulp aan Australische premier om Mueller-onderzoek te counteren

De Amerikaanse president Donald Trump heeft druk gezet op de Australische premier, de conservatief Scott Morrison, om te helpen bij een onderzoek naar het onderzoek dat speciaal aanklager Robert Mueller tegen Trump had geopend. Volgens The Washington Post vroeg minister van Justitie William Barr aan buitenlandse inlichtingenmedewerkers informatie over hetzelfde onderzoek. Volgens bronnen bij de krant reisde Barr daarvoor speciaal naar Europa, onder meer meermaals naar Italië.

22 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Op 4 mei 2018 schreven drie Democrats senatoren, op briefhoofd van de US Senate, een brief naar Lutsenko, de openbare aanklager van Oekraïne. Menendez, Durbin en Leahy eisten van Lutsenko dat Oekraïne speciaal onderzoeker Mueller zou helpen in zijn zoektocht naar "de Russische connectie" van Trump. Maar de drie waren Democrats, en dus zwijgen de MSM over die nooit geziene Amerikaanse inmenging in de rechtsgang van een ander land.
  • Kai Rombouts

    5 jaar geleden
    Guido pintens. Waarom moeten republikeinen aantonen voorafgaand aan een onderzoek dat iemand schuldig is? Dat is geen vereiste. Iedereen is onschuldig- incluis Trump - totdat het tegendeel bewezen is. Elke partij , links en rechts, hebben hun recht op onderzoek. Na 2j Russische inmenging - hoax blijkt- heeft Trump alle recht om onderzoek te starten incluis in Australië!
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Fons Casteels: voor 392 miljoen dollar zou ik ook ontkennen dat ik onder druk gezet ben, hoor, ook al is dat wél het geval! ;) En Giuliani en Barr mogen inderdaad proberen te bewijzen dat Biden jr. gefoefeld heeft (ook al heeft hij dat niet gedaan), maar het is niét aan de president van de VS om zich te bemoeien met de rechtsgang in Oekraïne (of in eigen land).
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    1 ding is zeker - Trump is dagelijks tirades aan het lanceren via twitter (niveau van een kleuter?) dus gerust is hij zeker niet. Beneden alle peil dat hij op de executie alludeert van de klokkenluider (hoezo spion? de persoon in kwestie las de transcripten van het gesprek en trok op basis daarvan zijn/haar conclusies) en het arrest van de voorzitter van de kamercommissie. Dat ruikt pas naar illustere praktijken om zichzelf in te dekken.
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    Fons, je zegt het uiteindelijk zelf "waarom zouden Giuliani en Barr niet mogen bewijzen dat Biden een fraudeur is en dat de Democrats valsaards zijn?". 1) PROBEREN! te bewijzen 2) De voorwaarden die je vernoemt kan je net zo goed zeggen over Biden, maar die past natuurlijk niet in jouw (extreem-)rechts Trump-gevoel