ANP
Volledig scherm
© ANP

Verkeerschaos in Nederland: boeren gaan met tractoren snelweg op, meer dan 800 km file

UPDATEDuizenden boeren die in Den Haag demonstreren voor een beter landbouwbeleid, lijken het verbod om met hun tractoren over de snelweg te rijden vanmorgen aan hun laars te lappen. Ze mogen met maximaal 75 tractoren richting het Malieveld, een grasveld van 10 hectare dat regelmatig voor grote protesten wordt gebruikt. Door de chaos staat er op Nederlandse wegen meer dan 800 kilometer file. Gisterenavond waren de eerste boeren uit het noorden en oosten van Nederland vertrokken. 

30 reacties

  • Jaimé de Vos

    4 jaar geleden
    @Willy Gorissen, u weet toch wel dat stikstof niets te maken heeft met het opwarmen van de aarde, he? Dat is een ander probleem. Uw opmerking over verzuipen raakt kant noch wal.
  • glenn wouters

    4 jaar geleden
    Kijk eens naar onze boerderij op de Nederlandse tv, dan snap je de frustratie van de boeren. Tientallen koeien moeten weg doen naar de slacht, omdat het moest ven de regering. En nadien een brief krijgen dat ze een foutje gemaakt hadden en de boer maar enkele koeien had moeten afvoeren. Varkens in ruimere stallen met uitloop naar buiten en elke dag vers stro. Vlees geraakt in de winkel niet verkocht wegens iets duurder dan geïmporteerd vlees. En zo kan je wel even doorgaan.
  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    @jo jagertje, in NL hebben tractoren geen nummerplaten.
  • Tony Van De Perre

    4 jaar geleden
    De dag dat de boeren niet klagen is er werkelijk iets mis.
  • ROGER QUIRYNEN

    4 jaar geleden
    Ze hebben groot gelijk er moet iets gedaan worden