Beeld ter illustratie. Belg rookt en drinkt minder dan vroeger, maar is wel te dik.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Belg rookt en drinkt minder dan vroeger, maar is wel te dik. © Getty

Helft van alle Belgen kampt met overgewicht: “Zorgwekkende cijfers”

De Belg rookt en drinkt minder dan vroeger, maar heeft nog veel te leren op het vlak van beweging en voeding. Dat concludeert Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, dat vandaag het tweede deel van zijn Gezondheidsenquête 2018 publiceert.

21 reacties

  • Bertil Smeets

    5 jaar geleden
    Tja wat zou je willen! Als je de Delhaize of andere warenhuizen binnen gaat dan zie je alleen verleidelijke producten zoals verschillende soorten chips of frisdranken, snacks noem maar op...dit is de maatschappij van vandaag een heleboel commercieel gedoe rond nieuwe en ongezonde voedingsproducten.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    kweek zelf je groenten en fruit dan ben je zeker dat je geen vergif binnen speelt ..met de zon heb je ook geen kunstlicht nodig om het er verser te laten uit zien ..
  • Christel Smet

    5 jaar geleden
    Wat ik echt niet snap is dat mensen geen tijd hebben om te koken. Ik deed 3 ploegen en ik kookte nog bijna alle dagen voor mijn gezin of ik moest ook niet eten. Een paar aardappelen schillen, verse groenten maken en vlees bakken duurt geen 3 uur, de kinderen kunnen ondertussen in de keuken hun huiswerk maken en je kan tussen de soep en de patatten nog wat strijken ook. Ik moest elke dag een proper hemd aandoen dus ik moest wel strijken. Nu lukt niets nog en mijn kinderen sportten ongeveer 8 uur.
  • kris eggermont

    5 jaar geleden
    Nog maar eens zeggen: van te stoppen met roken verdik je niet, het is doordat je meer ongezonde snacks eet als je stopt. Ik ben 2 jaren geleden gestopt en heb toen tegelijkertijd ook op mijn voeding gelet. Gevolg: niets bijgekomen!
  • SILKE VANAKKER

    5 jaar geleden
    Niet verwonderlijk. 80 % van wat er in de winkel te verkrijgen is, is bewerkt voedsel, veel suikers en weinig echt pure gezonde voeding. Apart van dit, als je elke dag werkt, kinderen hebt, ontbreekt de energie om.nog te koken en vooral om.sport te doen. Bovendien, staan er hier om de 1 km een frietuur, wat het ongezondste is voor de darmen en gewicht. Als je op restaurant gaat, zijn er ook al frieten bij.