BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Thomas Cook Retail België nu ook officieel failliet verklaard

De ondernemingsrechtbank van Gent heeft dinsdag kort na 10 uur het faillissement van Thomas Cook Retail België uitgesproken. Zowat 500 medewerkers die 91 reiskantoren draaiende hielden, riskeren hun job te verliezen. De curatoren sluiten echter niet uit dat een deel van het personeel aan de slag kan blijven. Woensdag staan overigens opnieuw 8 terugvluchten met Thomas Cook-reizigers naar België gepland.

10 reacties

  • Willy van craen

    5 jaar geleden
    Duizende mensen zijn hun broodwinning kwijt burelen, luchtvaart , hotels , restaurants, souvenier winkels, autolease, taxi's, gidsen, tripbussen, enz en dit voornamelijk in armere landen. Vind ik zeer erg.
  • marleen boone

    5 jaar geleden
    de een zijn dood is de andere zijn brood ik bedoel daarmee dat tui zijn prijzen bijna verdubbeld heeft voor zowel pakket reizen als voor tikets alleen ik vind het een schande hopelijk boekt er niemand nog een vlucht of pakket reis tot ze hun prijzen weer normaal maken voor mij is het een mafiawereld
  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Het is uitkijken voor wie je werkt. Eerst de cijfers en de constructie van het bedrijf bestuderen alvorens je voor een contract bij een bedrijf tekent.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    inderdaad beter dat de naam TC volledig verdwijnt uit het straatbeeld
  • Maarten anthonis

    5 jaar geleden
    Jan hesp kan direct in gang schieten , geen 120000 extra jobs maar 120500 bij maken De enige die hier weer veel geld aan gaan verdienen zijn de curatoren , ze zullen wel zien dat zij het laatste geld krijgen , personeel en leveranciers komen laatst , hopelijk kan een deel van het personeel snel aan de slag bij de concurrentie , het zou spijtig zijn dat getalenteerde werknemers in de sector niet opgevist worden .