© Politiezone Antwerpen

Politie klist agressieve smartphonedief dankzij ingebouwde gps-applicatie

Een man is maandagnacht het slachtoffer geworden van een diefstal met geweld in de Van Havrelei in Deurne. Mede dankzij de ingebouwde applicatie ‘Vind mijn telefoon’ kon de politie een verdachte arresteren.

sare, dvd

De feiten deden zich in de nacht van maandag op dinsdag rond 1.35u voor. De politie kreeg een oproep over een man die op straat was bestolen. De verdachte had het slachtoffer ook een messteek gegeven en was daarna de nacht in verdwenen.

De politie kwam met verschillende ploegen ter plaatse en het slachtoffer werd voor verzorging weggevoerd naar het ziekenhuis met een ambulance. Hij verkeert volgens de Antwerpse politie niet in levensgevaar.

De politie startte een zoektocht naar de dader en gebruikte daarbij ook de ingebouwde applicatie ‘Vind mijn telefoon’, waarmee het gestolen toestel via gps kon worden gevolgd. “In de Unitaslaan kon een snelleresponsteam samen met een noodhulpploeg een verdachte aantreffen”, zegt Wouter Bruyns van de lokale politie. “Hij werd gearresteerd en meegenomen voor verhoor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Antwerpen