© Photo News

Andre Greipel laat contract ontbinden bij Arkea-Samsic maar spreekt nog niet over stoppen

Andre Greipel heeft zijn nog lopend contract bij het Franse Arkea-Samsic laten ontbinden. De 37-jarige Duitse spurter lijkt nog niet zinnens zijn carrière te beëindigen. Greipel mocht vorig jaar zijn contract bij Lotto-Soudal niet verlengen, voor zijn nieuwe werkgever won hij dit jaar één keer, een etappe in de Ronde van Burkina Fasso.

gvdl/Belga

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Greipel kreeg vorig jaar geen contractverlenging bij Lotto Soudal, dat de kaart van de jonge Australiër Caleb Ewan trok. Het Duitse ouderdomsdeken moest Arkea-Samsic mee op de kaart zetten, maar bleef in 2019 beneden zijn niveau. Voor zijn nieuwe werkgever won hij dit jaar één keer, een etappe in de Ronde van Burkina Faso. “Ik was onvoldoende voorbereid voor mijn doelen. Ik vocht meerdere maanden tegen een bacteriële ziekte. Pas twee weken voor de start van de Tour was ik daarvan helemaal hersteld”, legt de Duitser uit in een persbericht.

Donderdag rijdt Greipel met de Sparkassen Münsterland Giro zijn laatste koers voor Arkea-Samsic. “We gaan er voor een topuitslag. Nadien zal ik even uitrusten en op vakantie gaan met de familie. In de week van 4 november zal ik mijn plannen voor het wielerjaar 2020 uit de doeken doen”, zegt Greipel nog.

Arkea-Samsic ging in op Greipels verzoek om zijn contract, dat nog tot eind 2021 liep, te ontbinden. “We zijn uiteraard heel teleurgesteld over de prestaties van André dit seizoen. Het bilan van de hele ploeg oogt pover”, aldus algemeen directeur Emmanuel Hubert. “Zijn slechte resultaten staan in schril contrast met de menselijke kwaliteiten van Greipel en de ervaring die hij bijbracht. We hebben een groot kampioen en een mooie mensen leren kennen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer