Baby Pia maakt geen antistoffen aan: artsen kunnen levensreddende prik toedienen

© rr

Baby Pia is niet resistent tegen de levensreddende prik die ze zal krijgen. Ook maakt ze geen antistoffen aan die de werking van Zolgensma, het medicijn dat haar leven moet redden, tegen zouden kunnen gaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

adm

Goed nieuws voor baby Pia: nadat een SMS-actie voldoende geld opleverde om het peperdure medicijn van 1,9 miljoen euro te betalen, zijn ook de laatste medische testen positief. Pia maakt geen antistoffen aan die de werking van de prik tegengaan, ze is dus niet resistent aan het medicijn.

De prik die Pia gaat krijgen behoort tot de gentherapie. Eenvoudig gesteld krijgt de patiënt (gewijzigde) virussen ingespoten. Die gemodificeerde virussen zullen de slechte genen, verantwoordelijk voor de ziekte van Pia, te lijf gaan en die wijzigen of uitschakelen. Om die reden is één prik genoeg.

De actie #TeamPia blijft intussen lopen, omdat de ouders van Pia met het extra geld ook andere gezinnen willen steunen. Wie wil storten, kan 'Pia' sms’en naar het nummer 4666. Meerdere sms’jes sturen kan ook. Ook overschrijvingen op de bankrekening blijven welkom, alle info vindt u op de website www.teampia.be.