EPA
Volledig scherm
© EPA

Waarschuwende woorden of walgelijke foto: wetenschappers pleiten voor boodschap op élke sigaret

Wie vandaag een sigarettenpakje koopt, krijgt daar de ‘informatieve’ – vaak gruwelijke - foto voor niets bij. Op die manier worden rokers gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen. Gezondheidswetenschappers in Australië willen nu nog een stap verder gaan en pleiten voor afzonderlijke boodschappen op élke sigaret.

30 reacties

  • Hakim Elm

    5 jaar geleden
    Iedereen is tegenwoordig een wetenschapper. We moeten de lengte van de sigaretten halveren en na een paar jaar terug halveren, voila ik ben een wetenschapper. Een echte wetenschapper gaat een manier vinden om mensen te helpen stoppen met roken.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    waarom de staat niet aanpakken ,voor het geven van tabak invoer vergunningen,als je weet dat van een pakje sigaretten 3/4 naar de staat vloeit en zij dus verantwoordelijk is voor het ziek maken van de bevolking.
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Leuk idee, echter het zal tijdelijk werken vrees ik. Onze maatschappij en ons gedrag moet echt dringend veranderen. Doe je je best? Dan word je gewoon uitgelachen, getreitert en beschimpt als mietje, extreem, flauwzak enz! Bovendien word je beloond met meer dan alleen een schouderklopje als we het niet goed doen. Boodschap van algemeen nut... doe eens iets nuttigs!
  • Etienne Van Eetvelde

    5 jaar geleden
    Als er niet meer gerookt wordt, verdwijnen ook de inkomsten aan taksen. Wie gaat die bijpassen? Ongelooflijk, wat gaan ze nog uitvinden? Spijtige is dat sommigen hier voor worden betaald.
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Ben ook een roker, dat ze die drug dan gewoon niet meer verkopen en het probleem is opgelost,maar nee,ze verdienen er hopen geld op dus blijven ze op één of ander manier gewoon verder verkopen!