Theo Francken (N-VA) en Maggie De Block (Open Vld).
Volledig scherm
Theo Francken (N-VA) en Maggie De Block (Open Vld). © SDA

Francken klaagt opnieuw extra geld voor Fedasil aan: “Asielcrisis kost handenvol geld. Regering moet ontrading en quota invoeren”

Theo Francken (N-VA) vindt het niet kunnen dat ontslagnemend minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) opnieuw 14 miljoen euro extra vraagt voor Fedasil, voor de opvang van asielzoekers. Daardoor zou de teller voor dit jaar op 411 miljoen euro uitkomen. Het is niet de eerste keer dat Francken een budgetsstijging aanklaagt.

46 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Al vergeten dat hij indertijd zelf ook 100 miljoen extra vroeg?
  • eduard janssens

    5 jaar geleden
    Woonbonus afgeschaft , kindergeld beperkt , diensten checks duurder :ten koste van wat :: en voor wie want asiel kost geld ! ze moeten het dus ergens halen zo kan ik ook voor sinterklaas spelen : de gezondheidszorg heeft ze ook om zeep geholpen de medicatie wordt duurder en Francken is geen minister meer !
  • baptist Van der Straete

    5 jaar geleden
    Charles vanderperre, u weet duidelijk niks van de lasten die een zelfstandige allemaal moet betalen. Dat zwarte geld waarover u praat en 4x vakantie dat zal wel met zijn haar getrokken zijn. Daarentegen niks belet u ook van deze deugden gebruik te maken en zelfstandige te worden.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Wanneer word die wandelende kwab eruit gegooid ?
  • Charlie Vanderperre

    5 jaar geleden
    Benny Jansens ! Als iedereen Zelfstandig word wie gaat dan nog belastingen betalen ? En gewerkt zal er ook al niet ! Want de meeste( sjoemelende) zelfstandigen gaan 4x op reis met hun zwart geld ! Zogezegd op studiereis ! 1 ding wel ! De verkoop van dure auto’s zou stil vallen !