Voedingswetenschapper Hella Van Laer test gezonde pizza’s
Volledig scherm
PREMIUM
Voedingswetenschapper Hella Van Laer test gezonde pizza’s © Carline Vandercruyssen

Voedingswetenschapper fileert kant-en klare gezonde groentenpizza’s en -bodems: slechts twee doorstaan de test

Pizza’s met groentebodems zijn aan een opmars bezig in de supermarkt en verwierven intussen de status ‘gezond’. Terecht of niet? Voedingswetenschapper Hella Van Laer onderwerpt zeven pizza’s aan een strenge test. “Deze pizza kan een evenwichtige maaltijd vervangen.”

5 reacties

  • Van Camp Robin

    5 jaar geleden
    Of ze nu gezond zijn of niet, dat laat ik in het midden. Feit is dat die pizza met groentenbodem niet te vreten zijn. Kun je evengoed een stuk karton met tomatensaus in de oven steken.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Hmm, altijd argwanend bij zulke experten. Volgens haar eigen zeggen zou ze in de middeleeuwen een licenciaatsdiploma behaald hebben in een vage richting verband houdend met voeding. Daar twijfel ik aan. Een blogje houden een paar boekjes zoals Pascal naessens schrijven en jezelf dan voedingswetenschapper noemen. Ik dacht het niet. Bijscholing, ook al niet. Maar goed, pizza’s in ongezond, de deeg valt al met al nog mee. Ik ken wel hedendaagse biologie en chemie, echt gediplomeerd.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Ik maak zelf pizza. Als dat zo ongezond is dan is brood ook niet gezond, is ook gemaakt van bloem. En kaas is ook ongezond aangezien er kaas op de pizza ligt. Tomtensaus, ook ongezond zeker want tomaten zijn ook ongezond. Rode ajuin, ik weet niet. Een paprika is ook duivels. En een aantal schellekes salami. Ja een pizza is om dood van te vallen.
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Zelf eet ik, maximum, 1 pizza op een maand, dan mag het er wel eentje zijn met alle toeters en bellen. Als men zoveel pizza eet dat men liever een gezondere variant wil, dan is er toch iets mis met de eetgewoonte. Het overgrote deel van mijn maaltijden zijn zelf klaargemaakt met verse producten. Veel lekkerder EN goedkoper dan steeds die industrieel gemaakte rommel.
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Zou men niet beter eens die rommelpizzas testen? Pizzas die massaal gekocht worden vol vettigheid en olie en vooral lege voeding!