Lading slachtafval verspert A12 in Wilrijk richting Brussel

© BELGA

Door ladingverlies van een vrachtwagen zijn twee rijstroken op de A12 in Wilrijk, ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan, in de richting van Brussel versperd. Er staat twee kilometer stilstaand verkeer. Dat is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum.

mg

Door een bruusk remmanoeuvre van een vrachtwagen belandde slachtafval op de snelweg. Twee rijstroken van de hoofdrijbaan zijn volledig versperd, aldus woorvoerder Peter Bruyninckx. De brandweer is ter plaatse om het slachtafval op te ruimen. Het verkeer moet ter plaatse via de parallelweg passeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een woordvoerder van de Antwerpse brandweer kon niet meteen inschatten hoe lang de verkeershinder kan duren, het Vlaams Verkeerscentrum schat dat het langer dan twee uur zal duren om de rijbaan vrij te krijgen. Na het ruimen van de aanzienlijke hoeveelheid slachtafval moet de rijweg nog gereinigd worden, wat niet altijd even vlot verloopt, luidt het.

Omleiding

De rijbaan richting Brussel is er volledig versperd. Alle verkeer moet de A12 richting Brussel verlaten net na het Viaduct Wilrijk en omrijden via de N177 tot voorbij het kruispunt met de Atomiumlaan.

Wie van Antwerpen naar Brussel moet, kan beter omrijden via de E19.