Voorzitter Lorenzo Bini Smaghi van de Franse bank Société Générale vergelijkt een harde Brexit met de val van zakenbank Lehman Brothers.
Volledig scherm
Voorzitter Lorenzo Bini Smaghi van de Franse bank Société Générale vergelijkt een harde Brexit met de val van zakenbank Lehman Brothers. © AFP/Shutterstock

“Ramp voor financiële systeem”: topbankier vergelijkt harde brexit met val van zakenbank Lehman Brothers

Economie“Een chaotisch vertrek van het Verenigd Koninkrijk is een ramp voor het financiële systeem en kan tot een wereldwijde recessie leiden.” Dat zegt voorzitter Lorenzo Bini Smaghi van de Franse bank Société Générale. Hij vergelijkt een harde brexit met de val van zakenbank Lehman Brothers en daarmee het begin van de economische en financiële crisis in 2008.

22 reacties

  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    Europa staat financieel zwak en is financieel ongezond.
  • willy van dijck

    4 jaar geleden
    In het begin zullen de Engelse even op hun geld moeten letten maar binnen 3 , 4 jaar zijn ze beter dan landen die bij Europa zijn. Met de miljarden die ze aan de Europese unie moeten geven kunnen ze in eigen land gebruiken. En waarom zouden de Europese landen geen zaken meer doen met Engeland. Als de Europese unie zo perfect is waarom zijn er dan politiekegevangen in Spanje. En waarom is België dan het duurste land in Europa, en waarom mag België 6 regeringen hebben en zo kan ik nog een tijdje
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Als heel Europa van 1 land in de crisis zou vallen dan moet je niet vragen hoe sterk Europa is
  • Karel Valgaern

    4 jaar geleden
    Ronny Cuypers: u mag dan het leven steeds door een roze bril zien, voor vele mensen zal dat niet het geval zijn bij een brexit. Waarom positief voorstellen als dit niet het geval zal zijn? Misschien enkel om de leugens in stand te houden?
  • peter colson

    4 jaar geleden
    Laat de beurs mar zakken, mijn tracker short BXX vaart er wel bij. In 2009 (volle crisis)was deze 125 euro waard, vandaag kan je hem aankopen voor 3 tot 4 euro. Er zit dus veel rek op. Als hetzelfde scenario zo voor doen en je hebt 1000 geïnvesteerd, dan heb je in volle crisis op zijn minst 25.000 euro in je zakken. De ene zijn dood is de ander zijn dood.