Gisteren gaf het farmabedrijf Roche al toe dat het onderworpen werd aan een onderzoek.
Volledig scherm
Gisteren gaf het farmabedrijf Roche al toe dat het onderworpen werd aan een onderzoek. © AP

Ook ziekenhuizen betrokken in onderzoek naar farmasector

Ook ziekenhuizen komen in het vizier van de mededingingsautoriteiten in hun onderzoek naar praktijken die het biosimilaire geneesmiddelen moeilijk maken om op de markt te komen. Dat is uit goede bron vernomen. De ziekenhuizen hebben een brief met de vraag om informatie gekregen van de mededingingsautoriteiten, zegt de Vlaamse koepelorganisatie Zorgnet-Icuro. De Belgische Mededingingsautoriteit maakte gisteren bekend dat het binnengevallen is bij bedrijven uit de farmaceutische sector. Ze worden ervan verdacht de concurrentie op de markt van biosimilaire geneesmiddelen tegen te werken.

2 reacties

  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    Raad van bestuur van ziekenhuizen en raad van bestuur ziekenfondsen werken al jaren en jaren samen onder 1 hoedje. De ene kan niet zonder de andere en dat heeft de bevolking reeds ondervonden door de steeds stijgende bijdrage.En het volgende dat er komt is dat de raad van bestuur van de banken er zich ook gaat mee bemoeien en dat bevolking VERPLICHT gaat worden door de overheidsmarionetten om een bijkomende ziekteverzekering af te sluiten.Alles is zo duidelijk maar velen zien de hypocrietie niet
  • Odilon Saverien

    5 jaar geleden
    Gelieve eerst Deblock op de rooster te leggen en geef haar een dopbrief dat is dan al een begin van een grote besparing voor de belgen.