Motorfietsen behoren tot de grootste vervuilers van het Nederlandse wegennet.
Volledig scherm
Motorfietsen behoren tot de grootste vervuilers van het Nederlandse wegennet. © Suzuki

“Motorfietsen vervuilen tot elf keer meer dan auto’s”

AutoMisschien verrassend: motorfietsen zijn niet aan dezelfde strenge emissienormen onderworpen als auto’s. Daardoor stoten motorfietsen tot elf keer meer koolmonoxide en zes keer meer stikstofoxide uit dan personenwagens.

55 reacties

  • Marjan Frankie

    2 jaar geleden
    Eindelijk word het eens gemeld, en dan zwijgen we nog over het lawaai dat ze maken, dringend paal en perk aan stellen voor deze
  • Roger De Volder

    2 jaar geleden
    2 takt is vergif dat moet er uit, maar een 4 takt, in geen 100 jaar dat die meer vervuild, dan moet je al met 4 in de wagen zitten om in de buurt te komen.
  • dirk andelhofs

    4 jaar geleden
    Frank Meynen, in China rijden zo goed als alle brommers elektrisch. Ook ikzelf rijd al meer dan 8 jaar met een elektrische scooter. Niks dan voordelen !
  • Nico Gordini

    4 jaar geleden
    Mijn scooter verbruikt 2,3l/100km. Dezelfde benzine als in een auto moet. Welke is het meest vervuilend dan. 2,3l vs 10l per 100km?
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Die studie is uitgevoerd met dezelfde parameters als die voor auto's. Dit kan nooit correct zijn want de verschillen zijn enorm, 2 wielen ipv 4 om maar eentje te noemen. Er wordt geklaagd over stinkende motoren? Ga eens aan het verkeerslicht met de motor achter een auto staan waarvan de bestuurder het raam open heeft en een sigaret rookt. Dan praten we nog eens... Walgelijk!