AFP
Volledig scherm
© AFP

Opnieuw honderdduizenden Mercedes Benz-voertuigen teruggeroepen wegens sjoemelsoftware

De Duitse autobouwer Daimler moet nog eens honderdduizenden Mercedes Benz-dieselvoertuigen terugroepen omdat ze vermoedelijk zijn uitgerust met sjoemelsoftware. Dat heeft het bevoegde Duitse agentschap KBA aan Daimler opgedragen.

7 reacties

  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Men noemt het sjoemelsoftware terwijl het eigenlijk sjoemellabotests zijn omdat ze kennelijk niet in staat zijn om fatsoenlijke en reele metingen van uitstoot te kunnen doen.
  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Bestaat er eigenlijk wel een wagen die zoveel verbruikt als aangegeven door de constructeur? Nee dus, aan die voorwaarden is alle verkoop bedrog en zou de klant compensatie moeten krijgen, utopisch, jazeker, eerlijk, ja, wat doe je er aan...
  • Marc Van Loo

    4 jaar geleden
    Wat maakt die zogenaamde sjoemelsoftware nu uit? Zelfs als de testen correct zijn uitgevoerd zullen de resultaten op de baan zeker anders zijn. Iedere chauffeur rijdt nu eenmaal anders. En wie is er nu zo naïef om de cijfertjes op papier te geloven qua uitstoot en verbruik? Dan ben je gewoon dom...
  • John Stahl

    4 jaar geleden
    Ik zal alleszins mijn voertuig niet naar de garage brengen zonder de voorwaarden die ik opleg, namelijk, geen FW-updates. Leve de Sjoemelsoftware. De overheid moet de kosten dragen voor hun incompetentie.
  • Jan Verstrepen

    4 jaar geleden
    Zoek de verantwoordelijken maar laat geen honderdduizenden mensen hun werk verliezen. Er moet achter heel dat gesjoemel een duidelijk plan zitten om die merken uit te schakelen, als het in orde brengen zo makkelijk gaat waarom dan sjoemelen? Zeg niet dat een merk als Mercedes niet de nodige technische kennis geeft om te werken zonder bedrog? CEO's misschien een riante vergoeding gekregen om dat gesjoemel want uitkomen ging dat zeker.En zo is er goed nieuws voor de concurrentie.