De VN-Veiligheidsraad.
Volledig scherm
De VN-Veiligheidsraad. © Photo News

Rusland blokkeert Amerikaans initiatief voor stopzetting Turks offensief

Rusland heeft vrijdag bij de Verenigde Naties een Amerikaans ontwerp voor een verklaring van de VN-Veiligheidsraad tegengehouden. Dat werd bij diplomatieke bronnen vernomen. De verklaring zou Turkije oproepen om zijn militaire offensief in Noord-Syrië te beëindigen.

16 reacties

  • Kansarax Buda

    5 jaar geleden
    De economie In Turkije is heel sterk. Dat ze enkel van toerisme leven is een leugen.
  • Gilles Standaert

    5 jaar geleden
    Peter Bonacasa U bedoelt Erdogan zijn oorlog om de slechte economie te verbergen., Je kan moeilijk oorlog voeren als je je soldaten naar huis haalt. De turkse economie zit bijna op zijn gat. enkel het toerisme werkt daar nog dankzij de domme europeaan.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Het gezond verstand is ver te zoeken bij alle partijen. Het zou nochtans anders kunnen.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    Gelukkig staat de VN aan de juiste kant van de geschiedenis volgens de marrakech partijen in dit land. Enkel de partijen die tegen marrakech stemden, zijn nu voorstander tot een boycot tegen turkije. Durven ze de burger in dit land per referendum vragen welke de juiste kant van de geschiedenis is? Waar zitten nu al die "vredes organisaties" trouwens? Op de koffie bij de grijze wolven?
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    We gaan wel effe lekker voorbij dat dit gestart is door het terugtrekken van de Amerikaanse troepen. Daarmee heeft Trump zijn eerste oorlog, een mooi afleidingsmanoeuvre voor zijn binnenlandse problemen, ook al kost dat mensenlevens.