Het lekkerste festival: daarom kan je zo goed eten op Tomorrowland

© LBO

Tomorrowland draait niet enkel om muziek. Ook de decors zijn belangrijk, de geuren, de kleuren én de smaken van het festival. “We zetten in op de vijf zintuigen”, zegt co-organisator en bezieler Manu Beers, “en smaak is er dus één van.”

L.BOEL

“We willen heel De Schorre goed eten geven”, zegt Manu. “En daar zijn we eigenlijk achter de schermen al een aantal jaar mee bezig. Het is een project dat jaren heeft geduurd en nu zijn we dat aan het uitrollen.”

© LBO

Op het festivalterrein vertaalt zich dat in maaltijden die gemaakt zijn van kwaliteitsvolle producten. “We hebben al enkele jaren chef-koks op ons festival die exclusief koken, maar we willen ook voor de gewone festivalganger degelijk eten serveren.”

Zo zijn de broodjes die we hier prepareren niet wak, maar zijn ze heel krokant. Dat komt omdat we eigen biobrood hebben dat dan vers afgebakken wordt in onze ovens. Of de tomaten die hier op het festival worden gebruikt, komen rechtstreeks van een bioboer in Spanje, de aardbeien uit Hoogstraten. De taco’s die we hier hebben, werden gemaakt met zelfgemaakt deeg.”

© LBO

En ook voor klassiek festival-eten legt Manu Beers de lat hoog. Pitta bijvoorbeeld is afkomstig van Finjan uit Antwerpen, de pitazaak die een vermelding kreeg in GaultMillau

“Ik heb zelf een passie voor koken”, gaat Manu verder. “Dat er op Tomorrowland kwaliteitsvol eten geserveerd wordt, is voor ons dus belangrijk. 50 procent van wat hier te eten is, maken we zelf, de andere helft komt van cateraars die werken volgens onze principes: we werken alleen maar met de beste ingrediënten.”

© LBO

Taste of the World

Hiermee wil Tomorrowland een soort van eigen label creëren, “Taste of the World”. “We brengen het beste eten van over de hele wereld naar Boom.”

Hiervoor zette de organisatie achter Tomorrowland ook een wedstrijd op. Van over heel de wereld konden mensen recepten insturen. Een professionele jury heeft er daar twee uitgekozen en die worden nu dan ook op Tomorrowland geserveerd. Guilherme Profeta uit Brazilië en Alberto L. Costantini uit Italië waren de gelukkigen. Die laatste maakte een speciale lasagne. “Het is een lasagne met naast de traditionele ingrediënten ook nog eieren en erwtjes in”, legt Alberto uit. Hij is afkomstig uit het zuiden van Italië en heeft het recept van zijn grootmoeder “Het zit al jaren in de familie, dat recept. Ik ben zelf ook kok en ken Tomorrowland al lang, maar ik was er nog nooit geweest. Ik wilde het er dus eens op wagen en stuurde mijn recept in. En ik ben zeer blij dat ik gewonnen heb. Het is hier fantastisch!”

© LBO

Ook voor Guilherme is het de eerste keer Tomorrowland. “Met al dat terrorisme tegenwoordig in de wereld, ben ik heel blij dat ik hier kan zijn. Het festival verenigt mensen, en ook de smaken van het eten verenigen mensen. We komen hier samen via eten, via smaken.” Guilherme heeft een variant op feijoada gemaakt. “Dat is een soort van stoofpotje met zwarte bonen, worstjes en varkensvlees”, legt hij uit. “Maar omdat zo’n stoofpotjes lang duren om te maken, probeerde ik iets anders. Ik heb het recept aangepast naar festivalstijl. Nu heeft het dezelfde smaak als het stoofpotje, maar kan het sneller en eenvoudiger worden klaargemaakt.”

© LBO

© LBO

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen