Sinds de val van de regering-Michel eind 2018 leeft de federale overheid volgens het regime van voorlopige twaalfden waarbij maandelijks slechts een twaalfde van de begroting 2018 mag worden uitgegeven.
Volledig scherm
Sinds de val van de regering-Michel eind 2018 leeft de federale overheid volgens het regime van voorlopige twaalfden waarbij maandelijks slechts een twaalfde van de begroting 2018 mag worden uitgegeven. © AFP

Nog geen federale regering: België dient ontwerpbegroting 2020 bij ongewijzigd beleid in bij Europa

Bij gebrek aan een nieuwe federale regering dient België morgen voor 2020 een ontwerp van begroting bij ongewijzigd beleid in bij Europa.

5 reacties

  • danny janssens

    5 jaar geleden
    een Griekenland scenario komt steeds dichterbij
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Met die voorlopige twaalfden kan het tekort opgelost worden door alle uitgaven met een bepaald percentage te verminderen. Zolang er geen nieuwe regering komt zijn immers geen belastingverhogingen meer mogelijk.
  • Maria de swert

    5 jaar geleden
    Dat zou al wat rap zijn hé , nog een jaartje geduld misschien ……?
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Werken met voorlopige twaalfden op basis van 2018 is op zich ook al een besparing en toont aan dat we geen federale regering nodig hebben, nog een besparing.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Nog geen federale regering? Goed zo!
  1. Hierop bespaart regering-Jambon: 1.440 ambtenaren minder, 107 miljoen minder kinderbijslag

    Hierop bespaart regering-Jam­bon: 1.440 ambtenaren minder, 107 miljoen minder kinderbij­slag

    De Vlaamse regering heeft het parlement na lang aandringen de begrotingsdocumenten bezorgd. Uit de cijfers blijkt dat de begroting volgend jaar voor 436 miljoen euro in het rood gaat. Nadien is er een begrotingsevenwicht en in 2024 tonen de cijfers een licht overschot van bijna 75 miljoen euro. De vrijgegeven cijfers geven ook een overzicht van de meer dan 2,2 miljard euro aan besparingen die de Vlaamse regering de komende jaren plant. Zo moet de Vlaamse overheid het binnenkort met 1.440 minder ambtenaren doen.
  2. Oppositie: “Nu weten we waarom de Vlaamse regering de cijfers heeft achtergehouden”

    Oppositie: “Nu weten we waarom de Vlaamse regering de cijfers heeft achterge­hou­den”

    "De cijfers bevestigen wat we vreesden: er wordt bespaard op kinderen, de wachtlijsten in de zorg zullen alleen maar langer worden en een huis kopen wordt duurder", zegt sp.a-fractieleider Conner Rousseau in reactie op de begrotingscijfers van de Vlaamse regering. “Nu weten we waarom de regering de cijfers de voorbije dagen heeft achtergehouden", aldus Rousseau. Voor Vlaams Belang bevestigen de documenten dat er van een echte ommezwaai in het Vlaamse beleid geen sprake is. “De hardwerkende Vlaming wordt koud gepakt”, klinkt het. Bovendien zijn de oppositiepartijen misnoegd dat de discussie over de begrotingscijfers van de Vlaamse regering dan toch niet zal plaatsvinden in de plenaire zaal (Koepelzaal), maar in een commissiezaal.