Europees parlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) stelde het ontwerp op.
Volledig scherm
Europees parlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) stelde het ontwerp op. © Photo News

Verenigd Koninkrijk krijgt nog Europees geld maar moet dan wel nog bijdrage betalen

De commissie Begroting in het Europees Parlement heeft maandag haar goedkeuring gegeven om geld uit het Europees budget te storten aan Britse begunstigden zoals universiteiten, lokale gemeenschappen, landbouwers en Erasmus-studenten. Er is wel een belangrijke voorwaarde: het Verenigd Koninkrijk moet zijn bijdrage aan de Europese begroting betalen.

9 reacties

  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Voor Europa is er maar 1 ding belangrijk en dat is macht en geld. Het zit er vol van onbekwame parlementaire, die door hun land op een zijspoor gezet zijn. Europa brengt totaal niets terecht van oplossingen. Zie migratie, oorlog Turken vs Koerden, de uitspraak Catalaanse ministers enz... wat lafaards zijn dat er!
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    En onze put van overtveld die jij hebt gecreeerd door leugens
  • Elsie Duppont

    5 jaar geleden
    Eerst betalen, dan krijgen.
  • Tom Der Kinderen

    5 jaar geleden
    Het financiële gedrocht begint te barsten... jammergenoeg gaan ze deze ultieme geldmachine voor afgeserveerde politici en hun gesubsidieerde corrupte vrienden uit de privé laten draaien tot lang na het punt waarop het niet meer te betalen is en de gevolgen zullen heel groot zijn..,
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zou Van Overtveldt een juiste inschatting gemaakt hebben?
  1. Tusk ziet "beloftevolle signalen" over mogelijke brexitdeal met Johnson, ultieme onderhandelingen van start

    Tusk ziet "belofte­vol­le signalen" over mogelijke brexitdeal met Johnson, ultieme onderhande­lin­gen van start

    Volgens Europees president Donald Tusk ligt er nog steeds geen werkbaar of realistisch Brits brexitvoorstel op tafel. "Maar ik heb beloftevolle signalen gekregen van de Ierse premier dat een deal mogelijk is. Zelfs van de kleinste kans moeten we gebruikmaken", zei hij vanochtend vanuit Nicosia, hoofstad van Cyprus. Ook de ontmoeting tussen EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier en de Britse brexitminister Stephen Barclay vanochtend is “constructief” verlopen. Er zou voldoende vooruitgang gemaakt zijn om een nieuwe, intense onderhandelingsronde op te starten.
  2. Prioriteit Britse regering blijft brexit op 31 oktober, zegt koningin Elizabeth in troonrede

    Prioriteit Britse regering blijft brexit op 31 oktober, zegt koningin Elizabeth in troonrede

    De Britse koningin Elizabeth (93) gaf vanmiddag haar jaarlijkse troonrede in het Britse parlement, de Queen's Speech. Daarin verzekerde ze dat de regering er alles aan zal doen de EU op 31 oktober te verlaten. Het ziet er ondertussen steeds meer naar uit dat er geen concrete oplossing voor de brexit op tafel zal liggen van de Europese top in Brussel later deze week. “Er is nog veel werk te doen”, moest EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier gisterenavond melden na twee dagen van intense onderhandelingen die volgden op een sprankeltje optimisme vrijdag. De Ierse minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney is vanmorgen wel voorzichtig optimistisch. “Een akkoord is mogelijk deze maand. Het zou zelfs deze week kunnen, maar we zijn er nog niet.”