De Nationale Bank in Brusssel. (Archieffoto)
Volledig scherm
De Nationale Bank in Brusssel. (Archieffoto) © Photo News

Exitregeling Nationale Bank erg populair: 256 oudere werknemers stappen op

De controversiële uitstapregeling voor oudere personeelsleden van de Nationale Bank is erg populair. Van de bijna 400 oudere personeelsleden die in aanmerking kwamen, gingen 256 personen in voltijdse equivalenten in op het aanbod, weten De Tijd en L'Echo.

13 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Kaderpersoneel komen niet in aanmerking ? Wat een grap. Die zijn onmisbaar, zeker ?
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Dit tegen alle regels in stoot tegen de borst voor deze die werken in de non profit sector en op 61 jaar nog steeds werken .men zou dan nog moeten beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt als je op brugpensioen gaat . In België twee maten en gewichten zelf discriminerend .
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    De pensioenwetten zijn blijkbaar wel flexibel toepasbaar voor dik betaalde ambtenaren, die waarschijnlijk vanaf hun pensioen terug hun "normale loon" als pensioen betaald krijgen. Niet moeilijk dat er zoveel kandidaten zijn. Binnenkort is er niemand meer om op ons geld te passen: die zitten dan thuis op hun volgende loon te wachten.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Ben helemaal niet jaloers op die mensen,op die leeftijd al stoppen met werken,wat gaan zij doen met de tijd die vrij komt de eerste maanden joepie maar dan slaat de verveling toe om nog maar te zwijgen over het sociale contact dat wegvalt.
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    "De doelgroep omvat vooral 58- tot 60-jarigen met een uitvoerende functie die zich zes maanden tot drie jaar van hun wettelijk pensioen bevinden." Ik heb altijd gedacht dat het wettelijk pensioen op 65 stond en dat dit ook in de toekomst wordt verhoogd naar 67. Hoe kan je dan als 60-jarige 3 maanden vóór je wettelijk pensioen staan?