© AFP

Crisis in Ecuador eiste 8 doden en 1.340 gewonden

In Ecuador staat de balans van het aantal slachtoffers na de protesten van de voorbije weken op 8 doden en 1.340 gewonden. Dat heeft een openbare instelling die de mensenrechten verdedigt maandag bekendgemaakt. Onder de gewonden bevinden zich ook enkele personen in kritieke toestand.

jvh

Volgens dezelfde bron werden er de voorbije dagen 1.192 mensen opgepakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken had eerder gezegd dat er alles samen 1.419 arrestaties werden verricht. Onder de opgepakte personen bevinden zich 54 buitenlanders, onder andere mensen uit Cuba, Venezuela en Colombia, aldus het ministerie.

De protesten ontstonden nadat de regering van president Moreno een aantal economische en fiscale hervormingen had doorgevoerd, waaronder het schrappen van veertig jaar oude subsidies op brandstof. Zondag kwamen de regering van Ecuador en de belangrijkste inheemse organisatie tot een akkoord om uit de sociale crisis te geraken. Zo toonde de regering zich bereid de beslissing om subsidies op brandstof te schrappen, terug te draaien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer