Politie pakt 16 vermoedelijke transmigranten op in Wommelgem

© Tom Palmaers

In Wommelgem zijn in de nacht van maandag op dinsdag zestien vermoedelijke transmigranten opgepakt. Dat meldt de Antwerpse federale politie, die samen met verschillende lokale politiezones een controleactie hield om transmigratie langs de E34/E313 richting het Verenigd Koninkrijk te bestrijden.

jvh

Van de zestien bestuurlijk aangehouden personen verklaarden er veertien afkomstig te zijn uit Eritrea, één uit Irak en één uit Soedan. Elf van hen zijn naar eigen zeggen minderjarig.

De federale politie organiseerde al meermaals controles in de regio om transmigranten te ontmoedigen en de netwerken van mensensmokkelaars in kaart te kunnen brengen. De controles zijn enerzijds gericht op Wommelgem en nabijgelegen parkings en anderzijds op de snelwegparkings langs de E34/E313. Transmigranten zouden de laatste tijd immers met het openbaar vervoer - trams en bussen van De Lijn - vanuit het Brusselse Maximiliaanpark naar Wommelgem trekken om zich daar op parkings schuil te houden tot ze in een vrachtwagen richting het Verenigd Koninkrijk kunnen klimmen.

Naast verschillende politiezones waren ook het parket, de dienst Vreemdelingenzaken en controleurs van De Lijn betrokken bij de actie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen