Poetin en Erdogan bij een eerdere ontmoeting in Ankara in september.
Volledig scherm
Poetin en Erdogan bij een eerdere ontmoeting in Ankara in september. © REUTERS

Poetin nodigt Erdogan uit in Rusland om toestand Syrië te bespreken

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan uitgenodigd om "de komende dagen" naar Rusland te komen. Poetin en Erdogan hebben met elkaar telefonisch gesproken over het conflict in Syrië. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt. Rusland moedigt ook een akkoord aan tussen de Koerden en de Syrische regering in reactie op de Turkse militaire operatie in het noorden van Syrië. 

18 reacties

  • wim Goossens

    4 jaar geleden
    De vooruitbetaling aan Poetin door Trump om hem aan een 2de termijn te helpen ... Meer moet je hier niet achter zoeken ... Trump denkt dat "America First"= "Ik Amerika en Poetin de rest van de wereld"
  • Marc Fabry

    4 jaar geleden
    De wereldvrede zal hier eindelijk zijn. De reacties hier zullen het oplossen.
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    Erdogan kan de tweets van Trump niet meer volgen! Dan de Russen maar wat opvrijen, ook al is Turkije een Navo bondgenoot. Het wordt heet onder Erdogan zijn voeten, nog even en z'n land is helemaal geïsoleerd. Als hij van Poetin iets gedaan wil krijgen dan zullen daar zware voorwaarden aan gekoppeld zijn en Erdogan zal zich eraan moeten onderwerpen om geen gezichtsverlies te leiden (of is dat met een lange ij).
  • Paul De Clercq

    4 jaar geleden
    Poetin is een grote diplomaat en leider,hier zouden ze beter vriend maken met die president
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    Gerrit Versteele, altijd maar roepen om de afzetting van Trump, om de agenda van de Deep State in de plaats te volgen - overal bemoeienissen en oorlogen in de wereld? Het zogezegd "Koerdisch gebied" was totaal onhoudbaar op lange termijn voor Het Westen. Gevolg van de Deep State-politiek van Obama en H.Clinton. Weg daar is een zeer verstandige beslissing.