Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Kinderen krijgen nog te vaak onnodig buisjes in oor

Er zijn nog altijd te veel kinderen die een trommelvliesbuisje krijgen omdat ze regelmatig last hebben van oorontstekingen. Nochtans is die ingreep vaak niet nodig, zegt de Christelijke Mutualiteit (CM), op basis van gegevens van de eigen leden. Het ziekenfonds haalt ook aan dat het ene ziekenhuis tot 14 keer sneller tot de ingreep overgaat dan het andere.

6 reacties

  • Eveline Vermeeren

    4 jaar geleden
    Beter preventief handelen.. mijn dochter is 6 en heeft 2x oorontsteking gehad. Ik ken baby's die het elke maand hebben. Als ik zie hoe de ouders ermee doen en voor elke scheet richting dokter lopen, rol ik es goed met mijn ogen...
  • Lydia Appelmans

    4 jaar geleden
    Er zijn nog veel meer onderzoeken en behandelingen die onnodig zijn en zelfs gevaarlijk. Hans Schoen inderdaad ! Koemelk is voor kalfjes, niet geschikt voor mensen, door het groeihormoon dat erin zit en ontstekingen veroorzaakt. En op latere leeftijd zelfs borstkanker.
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Vinden jullie dat normaal? Bijna ieder kind heeft buisjes nodig? Komt omdat jullie je kinderen puur uit gewoontes en vooral omdat iedereen het zo doet, koemelk voeren. Daardoor krijgen kinderen problemen. Zoals ontstekingen, reflux en veel andere problemen. Dat het nu bekeken wordt als onnodig is omdat het uit de hand loopt. Ze kunnen het niet meer aan.
  • Jacques Raskin

    5 jaar geleden
    Tegenwoordig vindt de CM allerlei reden om medisch producten of ingrepen niet meer te moeten terugbetalen tegen advies van specialisten. Mijn vrouw heeft het zelf moeten meemaken bij een ernstig oogaandoening.
  • Johan coppens

    5 jaar geleden
    Blijkbaar wel de CM plots besparen op "onnodige" ingrepen...