Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

Afschaffing verjaring voor seksueel misbruik op minderjarigen stap dichterbij

Seksueel misbruik op minderjarigen kan binnenkort niet meer verjaren. De Kamercommissie Justitie heeft daarover een wetsvoorstel goedgekeurd. Kindermisbruik is bij uitstek een misdrijf dat pas later - soms vele jaren - naar boven komt, waardoor de dader vrijuit gaat, verdedigen sp.a-voorzitter John Crombez en N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel hun voorstel. Dat werd mee ondertekend door CD&V, Open Vld, MR en DéFI.

22 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    De betrachting moge dan wel nobel zijn maar dit is slechts een politiek-correct schaamplapje, wie 15 jaar na tot volwassenheid te zijn gekomen geen klacht neerlegt, zal er waarschijnlijk nooit één neerleggen.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    1.Wat met Artikel 6 van de grondwet (wet op gelijkheidsbeginsel)?- 2.Uit plat opportunisme werd deze wet gestemd (de massa is dom en daar tegen ingaan kost stemmen). Laat experts oordelen, w.o. Child Focus en prof. Adriaenssens; zoek op: 'Mogen pedofiele misdrijven pas na dertig jaar verjaren?'- 3.Dus tijd en geld aanwenden om oude wonden open te rijten, terwijl er verse wonden liggen te stinken.- 4.De niet-verjaring maakt lang gekoesterde wraaknemingen mogelijk voor allerlei zaken...
  • Maggie van Koeckhoven

    5 jaar geleden
    Wat al de persoon in kwestie al overleden is ?
  • Peter Winne

    5 jaar geleden
    Inderdaad een schande dat dit nog niet eerder gebeurd was. En het mag dan een symbolisch dossier zijn, het is nog een grotere schande dat groen zich hier onthoudt.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er zijn principes en er is de realiteit. Als je nagenoeg nooit dergelijke feiten van bijvoorbeeld 20 jaar geleden kan bewijzen. Dan steekt men daar tijd en geld in waardoor recentere feiten niet aangepakt en veroordeeld geraken. Blijft dan nog de vraag, wat met iemand die vals beschuldigd wordt. Die krijgt een stigma en moet dan eigenlijk zijn onschuld gaan bewijzen. Wat even goed onmogelijk is.