Een massa boeren is momenteel onderweg naar Den Haag.
Volledig scherm
Een massa boeren is momenteel onderweg naar Den Haag. © ANP

Lange files door protesterende boeren in Nederland, honderden steken vuurwerk af en blokkeren tramlijnen in Den Haag

Duizenden Nederlandse boeren zijn vannacht en vanmorgen de weg op gegaan richting Bilthoven en Den Haag, waar ze massaal gaan betogen. Dat leidde 's ochtends vroeg al tot lange files bij onze noorderburen. De boeren zijn boos omdat zij hun ruimte voor toekomstige uitbreiding door de nieuwe milieuregels ingeperkt zien. Volgens Sieta van Keimpema van de Farmers Defence Force is de Nederlandse regering uit op een burgeroorlog (burgeroorlog, red.) met boeren. 

56 reacties

  • nicole peeters

    4 jaar geleden
    Alle symphatie voor de boeren in Nederland, ze hebben meer dan gelijk, die regeltjes tegen uitstoot zouden ze beter eens opleggen aan de Pharma en Chemie industrie !! Liever ne koeienstront in de tuin dan chemische vuiligheid ! Waren onze boeren ook maar zo mondig !
  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    De boeren "spijbelen" en betogen. Wel een duidelijk protest tegen de Greta's en de Anuna's. Het hypocriete klimaatbeleid begint de werkende op de heupen te werken. Ze willen gewoon ons geld en dat we leven volgens hun bijbel.
  • Su Sawikandra

    4 jaar geleden
    Respect voor de boeren. Ze zijn samen met vissers en wat jagers de enige die ervoor zorgen dat we iets op ons bord krijgen. Aan alle klimaatbetogers, alstublieft, stop met het eten van vlees en vis en dan heb je misschien recht van klagen en protesteren. Het leven op aarde zorgt nu eenmaal voor uitstoot.
  • Willy Gorissen

    4 jaar geleden
    Landbouwers en - tuinbouwers zijn de basis vd maatschappij. Moeten op handen gedragen en beschermd worden. Veeteelt moet drastisch omlaag. Die afbouw moet en transitie naar teelt voor menselijke ipv dierlijke consumptie moet begeleid worden en gekoppeld aan steunmaatregelen. Geldt voor heel Europa en daarbuiten. Dan wordt iedereen er beter van, behalve de vleesmaffia en de hormonenzwendelaars maar dat moeten we bereid zijn er bij te nemen.
  • Rudy Jacobs

    4 jaar geleden
    toch prachtig dat samenhoren van de nederlandse boeren,dat zie ik hier in dit land nog niet snel gebeuren,daar in het nmooie nederland betekend samen uit samen thuis nog iets proficiat aan alle nederlandse boeren.