Brits premier Johnson in het parlement waar het akkoord nog moet goedgekeurd worden.
Volledig scherm
Brits premier Johnson in het parlement waar het akkoord nog moet goedgekeurd worden. © EPA

Kan nieuwe brexit-akkoord wel slagen? Grootste hindernis ligt in Londen

Op de valreep, net voor de start van de Europese top, hebben de onderhandelaars van de Europese Unie en de Britse regering een nieuw akkoord bereikt over de brexit. Maar vooraleer dit akkoord kan slagen en het Verenigd Koninkrijk wel degelijk uit de EU kan vertrekken, moeten er nog enkele struikelblokken overwonnen worden.

8 reacties

  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Hier en daar een ietsiepietsie gewijzigd, Nigel Farage lacht al in zijn vuistje, Boris moet nu een opgepoetst May-Brexit-deal door het parlement krijgen, hij weet waar de exit is?
  • Herwig Laenen

    5 jaar geleden
    De strategie van de Britten is duidelijk. Ze willen gewoon uit de EU gegooid worden. Dan kunnen ze de EU verantwoordelijk stellen voor de negatieve gevolgen en valt de Britse politici of de kiezers niets te verwijten.
  • Karel Dierckx

    5 jaar geleden
    Dat ligt niet aan de oppositie, François Nuyts. Als Johnson geen premier was had hij dit akkoord ook afgekraakt. Een goed akkoord is gewoon niet mogelijk.De Britten kunnen hun union - die Noord-Ierland omvat - niet laten vallen, Europa kan de integriteit van de eengemaakte markt niet laten vallen en die twee vereisten zijn niet verenigbaar. Binnen de Tories is hier ook te weinig steun voor, hoor.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Het probleem is niet de Brexit-deal maar het feit dat het Verenigd Koninkrijk niet meer verenigd is. Alle lidstaten kijken louter naar hun eigen belangen en niet meer naar de toekomst van alle Britten.
  • christian demeester

    5 jaar geleden
    Europa zou geen uitstel meer mogen geven. Blijkbaar kunnen deze kinderen nooit een overeenkomst sluiten. Laat ze nu maar aan hun lot over.