Klimaatspijbelaars stappen mee op in een betoging in Brussel (archieffoto 31 januari 2019).
Volledig scherm
Klimaatspijbelaars stappen mee op in een betoging in Brussel (archieffoto 31 januari 2019). © BELGA

Weyts: “Spijbelen is als een rood licht negeren, het mag niet”

Kersvers Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil spijbelen - dus ook klimaatspijbelen - strenger aanpakken. “Spijbelen is als een rood licht negeren, het mag niet”, laat zijn woordvoerder optekenen aan De Standaard. Weyts’ voorgangster Hilde Crevits (CD&V) sprak in maart nog enigszins haar steun uit voor leerlingen die lessen skipten om deel te nemen aan de klimaatmarsen.

70 reacties

  • Marc Steyaert

    4 jaar geleden
    Eindelijk t heeft lang genoeg geduurd Marc Steyaert
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Dat de minister van pensioenen 23 jaar aan een stuk geleverd is door socialisten is Danny Janssens blijkbaar vergeten.Dat diezelfde ministers de pensioenkas leegplunderde om hun gemaakte putten mee te vullen ook vergeten Danny Janssens.Dat zijn dan de voorbeelden van de socialisten frauderen corruptie en af en toe meedoen aan een plofkraak een geweldig volkje de socialisten.U kunt het een uitproberen Ivo Clement het weekend staat voor de deur.
  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Nu ben ik echt benieuwd wat de ex minister van verkeer en nog wat dinges en nu minister van onderwijs ervan gaat bakken.
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    Weyts, en vele met hem begrijpen het gewoon niet. Het spijbelen is het middel om druk te zetten op de politiekers. Spijbelen in uw vrije tijd gaat niet, dat is zoiets als staken tijdens uw verlof, dat haalt niets uit en is zelfs belachelijk.
  • Clement Alfons

    4 jaar geleden
    Wat bedoelt Weyts nu eigenlijk dat je woensdag namiddag, het weekend en tijdens de vakantie WEL door het rood licht mag rijden?