Sammy Mahdi gooit zich in strijd om voorzitterschap CD&V

© Guy Puttemans

Sammy Mahdi stelt zich kandidaat om de nieuwe voorzitter van CD&V te worden. Dat maakt de jongerenvoorzitter van de partij vrijdagmiddag zelf bekend op Facebook. Hij is de vierde christendemocraat die Wouter Beke wil opvolgen.

gjs

Sammy Mahdi (36), een Vilvoordenaar met Iraakse roots, is de voorzitter van Jong CD&V. Hij ontpopte zich op korte tijd tot een certitude binnen de partij met zijn flamboyante stijl en goede communicatie. Ook zijn passage in De slimste mens ter wereld, waar hij zijn hond Pamuk trouw aan zijn zijde had, leverde hem veel bekendheid op.

Vrijdagmiddag maakte hij op Twitter bekend dat hij kandidaat is om de partij te gaan leiden. Hij schreef bij de foto #terugnaardebasis, zijn slogan bij de komende campagne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vier kandidaten

De opvolging van Wouter Beke als voorzitter van CD&V leek lange tijd een moeilijke zaak te worden omdat de kandidaturen uitbleven, maar de voorbije dagen veranderde dat. Met Sammy Mahdi erbij zijn er nu al vier kandidaten: Vincent Van Peteghem, Katrien Partyka en Raf Terwingen.

LEES OOK. Raf Terwingen derde kandidaat voor voorzitterschap CD&V

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen