De Nationale Bank van België in Brussel.
Volledig scherm
De Nationale Bank van België in Brussel. © Photo News

Nationale Bank telt de rekeningen nog eens na: overheidsschuld daalt van 102 naar 100 procent

De Nationale Bank heeft een methodologische herziening doorgevoerd van de nationale rekeningen, waardoor de economische groei opwaarts werd bijgesteld en de overheidsschuld werd verlaagd. In 2018 komt de schuldgraad zo pal uit op 100 procent van het bruto binnenlands product. Volgens De Tijd leidt de herziening er bovendien toe dat de overheidsschuld dit jaar zo goed als zeker onder de 100 procent zal zakken.

8 reacties

  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Straf hé, de staatsschuld stijgt iedere seconde met 507 euro, en toch daalt de staatsschuld volgens de Nationale Bank. Met het veranderen van parameters kan je alles bewijzen maar de effectieve cijfers veranderen niet en het zijn enkel deze cijfers die de waarheid vertellen.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    ze zijn daar nog altijd met bijna 2 duizend werknemers...ge moet u toch met iets bezig houden...
  • Gilbert Rodts

    4 jaar geleden
    Ze kunnen goed goochelen met de cijfers om het geloofwaardig te maken .
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als de huren duurder worden heb je blijkbaar een groter BPP. Terwijl het land er niet rijker op geworden is en het gewoon een transactie tussen burgers is. Wat je allemaal kan bereiken met creatief boekhouden.
  • Marc Van Dyck

    4 jaar geleden
    Procentueel daalt de overheidsschuld ! Dat is heel wat anders. De overheidsschuld is gestegen, maar het BNP is harder gestegen. Als je de tabellen van de overheidsschuld nagaat, stijgt de schuld jaar na jaar.