Baby Pia kreeg vorige week het middel Zolgensma toegediend.
Volledig scherm
Baby Pia kreeg vorige week het middel Zolgensma toegediend. © Photo News

Novartis haalt meer dan 140 miljoen euro binnen met verkoop geneesmiddel voor baby Pia

De Zwitserse farmaproducent Novartis heeft in het vorige kwartaal fors meer verdiend met de verkoop van het middel Zolgensma, waar ook de Antwerpse baby Pia nu mee behandeld is. Zolgensma was in de maanden juli, augustus en september goed voor 143 miljoen euro omzet, fors meer dan de 88 miljoen euro die voorzien was. Het bedrijf verwacht daardoor ook meer winst te maken.

69 reacties

  • Seppe Cools

    4 jaar geleden
    @guido, Dat is wetgeving. De politiek kiest ervoor om geneesmiddelen over te laten aan de vrije markt. Er zijn hier en daar wel politiekers die proberen te overtuigen dat overheden medicijnen zelf zouden moeten gaan produceren, maar de pharma lobby is voorlopig te sterk om dit toe te laten. Daarom verkocht Frankrijk dit medicijn, omdat er geen politiek kader bestaat rond het produceren van geneesmiddelen door overheden.
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Farmabedrijven hebben hier dan ook vaak een monopolie , aangezien er in de meeste gevallen geen onderzoek gebeurd naar medicijnen die een ander bedrijf reeds heeft ontworpen . Er gaat dan ook een patent op en gedaan met de "vrije concurrentie" waarmee rechts heel dit verhaal probeert aan de man te brengen .
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    De almacht van de pharma-industrie wordt geen strobreed in de weg gelegd door Maggie.
  • censor

    4 jaar geleden
    Beste Seppe...Waarom heeft 'Frankrijk" dit medicijn verkocht en voor hoeveel..ook uit winstbejag (geld van de belastingbetaler ginds)...Was dat een "onderonsje"' tussen unief en farmabedrijf...?
  • Jelle Braum

    4 jaar geleden
    1 bedrijf bepaalt de sociale norm? Het is OK om 1,9 miljoen euro te vragen voor een medicijn. Ik vind het super voor baby Pia maar als we als samenleving hieraan toegeven krijgen we binnenkort Dafalgans aan €50 bij de apotheek.