Jill Peeters stopt als weervrouw bij VTM

© Het Weer

Jill Peeters (44) stopt als weervrouw bij VTM. Nog tot eind dit jaar blijft ze op het scherm te zien, maar daarna start voor haar een nieuw verhaal. “Ik zal in de toekomst nog veel met weer en klimaat bezig zijn, maar wat dat juist zal inhouden, staat nog volledig open”, zegt de meteorologe en klimaatexperte.

Jill Peeters is sinds het jaar 2000 weervrouw bij VTM. Haar heldere aanpak van de weersinformatie leverde haar in 2016 de Wablief-prijs op voor duidelijke taal. Door de jaren heen werd de weervrouw van VTM ook een invloedrijke stem in het debat rond het klimaat en een veelgevraagd spreker. Zo werd ze door de Verenigde Naties gevraagd om deel te nemen aan een denktank rond klimaatbeleid. In de klimaatkwestie wil ze ook in de toekomst een rol blijven spelen.

“Het klimaatverhaal is zonder meer het belangrijkste verhaal van onze en de volgende generaties”, zegt Peeters. “Ik krijg steeds meer vragen hierover, van kijkers, volgers op social media, enzovoort, maar ook vanuit bedrijven, scholen, steden, onze overheden en de Verenigde Naties. Ik zal in de toekomst nog veel met weer en klimaat bezig zijn, maar wat dat juist zal inhouden, staat nog volledig open.”

(lees verder onder de video)

Op de Vlaamse feestdag van 11 juli 2018 ontving Jill Peeters het ereteken van de Vlaamse Gemeenschap. Daarmee worden personen gehuldigd die uitzonderlijk verdienstelijk zijn geweest voor de Vlaamse Gemeenschap.

“Binnen de redacties van VTM NIEUWS, hln.be en Het Laatste Nieuws bouwen we volop aan een weer-, klimaat- en wetenschapscel”, zegt Nicholas Lataire, adjunct-directeur News City. “Daar gaan we aan de slag met nieuw talent. We zijn blij dat Jill haar opvolger(s) mee wil opleiden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© VTM

© VTM

© VTM

© VTM

© VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen