© Google Street View

Opnieuw drie mannen met Iraakse roots opgepakt in onderzoek naar mensensmokkel

Woensdag werden drie mannen met Iraakse roots aangehouden wegens mensensmokkel. Dat laat het Antwerpse parket weten in een persbericht. De aanhouding past in een lopend gerechtelijk onderzoek.

jtp

Begin oktober kon de politie in Arendonk een bestelwagen onderscheppen tijdens het gerechtelijk onderzoek naar mensensmokkel. Daar werden drie mannen met Iraakse roots opgepakt. Tijdens het verdere onderzoek kwam opnieuw een bestelwagen in beeld die door een organisatie gebruikt zou worden om transmigranten te vervoeren naar snelwegparkings in Vlaanderen met de bedoeling om daar de slachtoffers te verbergen in vrachtwagens.

Dinsdagavond werd de lichte bestelwagen opgemerkt op de parking langs de E17 in Gentbrugge. De politie besliste om tussenbeide te komen en pakte drie mannen op. “Het gaat om mannen met Iraakse roots van 19, 20 en 27 jaar. In de laadruimte bevonden zich 13 volwassenen, een minderjarige en twee kindjes”, zo verduidelijkt het parket.

De onderzoeksrechter heeft de drie mannen aangehouden en ze verschijnen maandagnamiddag voor de raadkamer in Antwerpen. Het onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen wordt verdergezet en moet ook de precieze rol van de betrokkenen duidelijker maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER